Tuesday, December 27, 2005

Got a Scarf

This is my latest scarf made with the pattern in my first post. The yarn is
I bought it at a very low price from a shop in Kadikoy, 1 YTL for a 50 gr ball (!) It is 100% superwash wool. My scarf is 2,70 m long and 15 cm wide. I knit it with 10 mm straight needles with 20 stiches. I used 7 balls (350 gr) of this yarn. The yarn is actually for 6 mm needles, 15 stiches per 10 cm. The scarf is cozy and soft, means I like it so much. This is the detail to inspect. Colored days...

2 comments:

Anonymous said...

Merhaba Mehlika Hanım..
Ellerinize sağlık,harika olmuş..
Örmeyi seviyorum ama yumaklar çok pahalı..Nefis bir fiyata nefis bir yün almışsınız..Kadıköy'deki hangi dükkandan aldınız?Oğluma birşeyler örmek istiyorum uygun fiyata..Yerini tarif edebilir misiniz?
Sevgiler,
Günüm Alkan

Mehlika said...

Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Bu dükkan Söğütlüçeşme'den Altıyol'a giderken solda, Aktaş'ın (Ayedaş tabi artık) karşısında, Side Yün diye bir yer. Diyana da yazıyor olabilir kapısında, emin değilim. Çoğunlukla 100 gramı 1 liraya yumaklar var ama bunların neredeyse hiçbiri yünün yanından bile geçmiyor, fakat alt katında sol tarafta (son zamanlarda değiştirmedilerse) ihraç fazlası yumaklar var, çoğu 50 gramı 1 lira fakat çok kaliteliler ve bazısı bu yumak gibi %100 yün, üstelik makinada yıkanabilir (superwash). Arada bir uğramakta fayda var ama bende olduğu gibi iptilaya dönüşebilir, dikkatli olun :)
Sevgiler...